In het nieuwe jaar borrelen met Broosz

21-12-2017 |

Op vrijdag 05 januari vanaf 16:30 luidt het team van Broosz het nieuwe jaar in. Dat doen we bij Café Stekker, onze buren in Arnhem op het Transformatorplein 8. Daar worden dan heerlijke outlet-speciaal biertjes en lekkere hapjes geserveerd. Vind je het leuk om met ons te delen voor welke opgave jij staat en welke… Lees verder »

Download de publicatie ‘Van Controle naar Dialoog’

18-12-2017 |

De afgelopen anderhalf jaar namen enkele Raden van Toezicht deel aan de Community of Practice Koplopers in Toezicht (RIBW Overijssel, Opella, Vincent van Gogh, Novadic Kentron, JP van den Bent, de Baalderborg Groep, Het Baken). Een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in samenwerking met Broosz. Doelstelling was om samen de humanisering van zorg… Lees verder »

DOE MEE MET DE BROOSZ COMMUNITY OF PRACTICE!

12-12-2017 |

Op 31 mei 2018 gaat de Broosz Community of Practice van start met een nieuwe groep pioniers! Dit keer richten we ons nog specifieker op activistische doeners in het publiek en sociaal domein. Maak jij je hard voor een andere manier van organiseren en wil je graag geïnspireerd blijven bijdragen aan de transformatie? Wil jij… Lees verder »

Rijke inzichten voor gedreven vernieuwers

09-11-2017 |

Op 31 oktober sprak Jan Smit live met Thijs Homan tijdens het interactieve Webinar: Organisatieontwikkeling: ‘Wat gebeurt er nou eigenlijk echt?’. Dit in het kader van de Broosz Community of Practice Nieuw Organiseren. Het is nu mogelijk om dit webinar terug te kijken. Voor iedereen die bezig is met organisatievernieuwing een ‘must-see’. Waar spreekt Homan over?… Lees verder »

Broosz organiseert live webinar met Thijs Homan!

17-10-2017 |

Op 31 oktober 2017 van 20:00 tot 21:30 organiseert Broosz een live webinar “Organisatieontwikkeling: ‘wat gebeurt er nou eigenlijk echt?” met hoofdgast Thijs Homan, hoogleraar Implementation and Change Management, begeleid door Jan Smit, partner van Broosz. Dit in het kader van de Broosz Community of Practice Nieuw Organiseren. Ben jij bezig met Anders, Duurzaam, Slim of Nieuw… Lees verder »

Gezocht: Aanpakker met interesse voor organisatieontwikkeling!

27-09-2017 |

Ben jij geïnteresseerd in organisatieontwikkeling? En wil je een interessante bijbaan in een dynamische werkomgeving met gedreven collega’s? Dan is deze vacature misschien iets voor jou! Broosz is op zoek naar een student, stagiair, starter of jonge zelfstandige professional met HBO/WO denkniveau, die ons kan ondersteunen voor 12 uur per week. Broosz Wij geloven dat… Lees verder »

Kom naar Praktijkdag Nieuw Verantwoorden op 28/9!

28-08-2017 |

In samenwerking met Gemeente.nu organiseert Broosz op 28 september 2017 in Veenendaal voor de derde keer de praktijkdag Nieuw Verantwoorden als Motor voor de Transformatie in het sociaal domein. Kom ook naar deze interactieve dag! De transformatie in het sociaal domein laten slagen door nieuw verantwoorden? Als zorgaanbieder, welzijnsinstelling of sociaal team staat uw cliënt centraal en bent… Lees verder »

Bereikbaarheid Broosz in de zomervakantie!

11-07-2017 |

In verband met de zomervakantie is Broosz niet bereikbaar van maandag 17 juli tot woensdag 09 augustus 2017. Mocht u toch dringende vragen hebben stuur dan een mail. We checken af en toe onze mailbox gedurende deze periode. Klik hier voor onze contactgegevens. Fijne vakantie!

Broosz aanwezig op het Kennisfestival!

13-06-2017 |

Donderdag 15 juni a.s. staan Jan Smit & Georgette Kempink, partners van Broosz, op het podium van Het Grootste Kennisfestival van Nederland in Deventer. Met vier pioniers uit de Broosz Community of Practice Nieuw Organiseren betreden Jan en Georgette om 17:30 uur het podium. Titel is: ‘Ik kan het niet alleen!’ De pioniers Ingmar Kappers… Lees verder »

Vernieuw het Toezicht in Zorg & Welzijn: doe mee met de CoP!

04-05-2017 |

Doe mee en draag bij aan de Community of Practice Nieuw Toezicht in Zorg & Welzijn! Op 22 november 2017 is leernetwerk van start gegaan met o.a deelname vanuit de JP van den Bent Stichting, ASVZ, Gors, Stichting Ludgerus, Opella, Stichting Ela, Blijf Groep, Arona, De Schoor, Brabantzorg & Pleyade . De humanisering van de zorg-… Lees verder »

Dag van het Sociaal Domein!

13-04-2017 |

Op 11 mei a.s. organiseert Gemeente.nu het congres ‘De Dag van het Sociaal Domein’ in de Jaarbeurs Utrecht. Jan Smit, partner van Broosz, is dagvoorzitter en zal in de middag een workshop verzorgen over ‘De Werkgemeenschap als nieuwe sociale infrastructuur’. Op deze dag staat het zoeken naar innovatieve vormen van samenwerken en het versterken van… Lees verder »

Slow Management bestaat 10 jaar!

20-02-2017 |

Ben je geïnteresseerd in nieuwe vormen van organiseren en nieuwsgierig naar mensen die laten zien dat het anders kan? Of ben je op zoek naar verdieping gaandeweg het veranderproces dat je in gang hebt gezet? Laat je inspireren door het Slow Management Magazine dat dit jaar 10 jaar bestaat! Het jubileumnummer gaat over Koplopers, de… Lees verder »

BROOSZ IS VERHUISD!

16-01-2017 |

En wel naar het Transformatorplein 6, 6827 AC in Arnhem. Een nieuwe werk- en ontmoetingsplek dichtbij de binnenstad van Arnhem waar begin vorige eeuw nog een grote gasfabriek stond. Dit oude industrieterrein heeft een ware transformatie ondergaan. Intussen zijn er woningen gerealiseerd en hebben vele kunstenaars en (creatieve) ondernemers zich hier gevestigd. Een plek waar nieuwe… Lees verder »

Werkgemeenschap in de zorg voor jeugd

07-11-2016 |

Jan Smit van Broosz staat met een interview, in de nieuwe Slow Management nr 38 met het thema ‘Werkgemeenschap’, waarin hij spreekt over de versnipperde jeugdzorg en de lokale werkgemeenschappen. Lees hier het volledige artikel. In het interview beschrijft Jan Smit de uitdagingen van de transformatie van de zorg voor de jeugd. De afgelopen anderhalve… Lees verder »

Praktijkdag Nieuw Verantwoorden als Motor voor de Transformatie

21-10-2016 |

In samenwerking met Gemeente.nu organiseert Broosz op 10 november 2016 in Breukelen de praktijkdag Nieuw Verantwoorden als Motor voor de Transformatie in het sociaal domein. De transformatie in het sociaal domein laten slagen door nieuw verantwoorden Als zorgaanbieder, welzijnsinstelling of sociaal team staat uw cliënt centraal en bent u niet gebaat bij toenemende regeldruk. Hoe komt u in deze complexe situatie… Lees verder »

Publicatie Bezielde Professionals & Pionierende Wethouders nu ook als hardcopy!

20-10-2016 |

Broosz heeft de afgelopen anderhalf jaar onderzoek gedaan in het veld naar de stand van zaken van de transformatie van de zorg van de jeugd. In de publicatie ‘Bezielde Professionals & Pionierende Wethouders – Transformatie van de zorg voor de jeugd in zicht?’ deelt Jan Smit (projectleider) zijn kerninzichten en reflecties. De publicatie is gratis… Lees verder »

Broosz in Brussel

15-09-2016 |

Ook in andere landen van Europa zijn pioniers te vinden die hun werk op een andere manier willen organiseren. Een welkome verandering, gezien de oude manieren van organiseren geen uitkomst meer lijken te bieden voor de complexe en veranderende ‘Europese samenleving’. Broosz faciliteert deze beweging nu ook voorzichtig over de grens. Het hart van Europa… Lees verder »

Nieuw Organiseren Festival 6 oktober!

13-09-2016 |

Kom 6 oktober naar het Nieuw Organiseren Festival 2016 georganiseerd door de coöperatie nieuworganiseren.nu. Broosz is er ook bij. Je bent welkom op 6 oktober 2016 – van 10.00 – 17.00 uur in de Prodentfabriek, Oude fabrieksstraat 20, 3812 NR in Amersfoort. Voor het Broosz Netwerk zijn er 10 kaarten voor € 100,00 beschikbaar. Ben je geïnteresseerd?… Lees verder »

Transformatie van de zorg voor de jeugd in zicht?

06-09-2016 |

Broosz heeft de afgelopen anderhalf jaar onderzoek gedaan in het veld naar de stand van zaken van de transformatie van de zorg van de jeugd. In de publicatie ‘Bezielde Professionals & Pionierende Wethouders – Transformatie van de zorg voor de jeugd in zicht?’ deelt Jan Smit (projectleider) zijn kerninzichten en reflecties. Ontvang gratis de pfd… Lees verder »

Broosz CoP Nieuw Organiseren van start. Deelname nog mogelijk!

30-08-2016 |

Op 23 juni jl. is Broosz met een nieuwe groep pioniers van start gegaan. In de Community of Practice Nieuw Organiseren brengen we een rijk en divers veld van pioniers samen. Door de gedeelde ambitie en de vergelijkbare veranderpraktijken ontstaat een rijke leeromgeving voor Nieuw Organiseren pioniers. Missie De missie van dit leernetwerk is om… Lees verder »