Broosz Publicaties

Broosz is naast het faciliteren van ontwikkelprocessen ook actief betrokken bij kwalitatieve onderzoeksprojecten. Dit altijd door het organiseren van dialogen en het verzamelen van ervaringsverhalen. Zie hieronder een overzicht van onze publicaties, inspirerende webinars en artikelen.

Hoe Werken Volgens De Bedoeling? Ons vakmanschap in ontwikkeling. (2019)

Publicatie Hoe Werken Volgens de Bedoeling?

Deze publicatie schetst de zoektocht naar het gaan werken vanuit de bedoeling, waar de gemeente Apeldoorn naartoe beweegt. De publicatie is ontstaan in co-creatie, naar aanleiding van een door Broosz gefaciliteerde leerbijeenkomst. In de publicatie staan diverse ervaringsverhalen van pioniers die hun werk anders proberen te doen. Verhalen over ‘hoe het ècht gaat’, wanneer je kiest… Lees verder »

Bezielde Professionals & Pionierende Wethouders. (3e druk, 2018)

Publicatie Bezielde Professionals en Pionierende Wethouders

De 3e druk van ‘Bezielde Professionals & Pionierende Wethouders. Transformatie van de zorg voor de jeugd in zicht?’. Deze publicatie kwam in 2016 tot stand in opdracht van Stichting Innovatie Jeugdzorg naar aanleiding van actie-onderzoek van Jan Smit. Hoe staat het met de transformatie van de zorg voor de jeugd, nu de transitie is gerealiseerd?… Lees verder »

De binnenkant van Nieuw Organiseren. (2018)

Binnenkant van Nieuw Organiseren

Deze publicatie bevat een weerslag van de lessen en inzichten uit de tweede Broosz Community of Practice Nieuw Organiseren. Het gaat hier om een leernetwerk van pioniers die ieder in hun eigen context aan het experimenteren zijn met nieuw en anders organiseren vanuit een meer humaan organiseerparadigma. Lees hier enkele hoofdstukken, of bestel. Publicatie De… Lees verder »

Pionieren naar Nieuw Organiseren. (2016)

Publicatie Pionieren naar Nieuw Organiseren

Broosz publiceerde naar aanleiding van de Community of Practice Nieuw Organiseren 2014 ‘Pionieren naar Nieuw Organiseren. Ervaringslessen uit de Community of Practice Nieuw Organiseren’. Deze publicatie is gevuld met ervaringsverhalen over nieuw organiseren. Benieuwd hoe professionals bij Het ABC, ING, Lokalis, Spirit, Vivium, Youké, Gemeente Zwolle en GGD West-Brabant omgaan met Nieuw Organiseren? Lees hier… Lees verder »

Webinars

Regelmatig organiseren wij inspirerende webinars. Kijk ze hier terug:

  • Organisatieontwikkeling. Wat gebeurt er nou eigenlijk echt? Met Thijs Homan (2017) Klik hier
  • Pionieren naar Nieuw Organiseren, met Lenette Schuijt (2015) Klik hier
  • Pionieren naar Nieuw Organiseren, met Jaap Peters (2014) Klik hier

Artikelen

Vanuit Broosz verschenen onder andere deze artikelen:

 

Ben je geïnspireerd, of wil je meer informatie? Neem dan neem contact met ons op.