“Inspirerend perspectief” voor de jeugdzorg

13-11-2018 |

De 3e druk van Bezielde Professionals & Pionierende Wethouders is een feit. In 2016 kwam deze publicatie tot stand in opdracht van Stichting Innovatie Jeugdzorg naar aanleiding van actie-onderzoek van Jan Smit. Erik Gerritsen, Secretaris Generaal Ministerie van VWS schreef bij de nieuwe druk een voorwoord, waarvoor wij hem hartelijk danken. Gerritsen onderstreept de kernboodschap… Lees verder »

Pionieren, volharden & doormodderen!

30-10-2018 |

Op donderdag 13 september jl. vond de Kick Off plaats van de Community of Practice Nieuw Organiseren 2018. Een netwerk van pioniers die ieder in hun eigen context aan het experimenteren zijn met nieuw en anders organiseren vanuit een meer humaan organiseerparadigma. We zijn verheugd dat we met een nieuwe groep betrokken mensen weer op… Lees verder »

DOE MEE MET COMMUNITY OF PRACTICE NIEUW ORGANISEREN!

13-08-2018 |

Op 13 september 2018 gaat de Broosz Community of Practice Nieuw Organiseren van start met een nieuwe groep pioniers! Verschillende sectoren zijn al vertegenwoordigd waaronder: ouderenzorg, jeugdgezondheidszorg, onderwijs, welzijn en gemeente. Pioniers uit o.a. Zorgaccent, CJGRijnmond, Versa Welzijn, Deltion College, Stichting Wijkteams Arnhem, ZZG Zorggroep de Globe en diverse gemeenten hebben zich al aangemeld. Er… Lees verder »

Bereikbaarheid Broosz in de zomervakantie

10-07-2018 |

In verband met de zomervakantie is Broosz niet bereikbaar van vrijdag 13 juli tot en met vrijdag 10 augustus 2018. Mocht u toch dringende vragen hebben stuur dan alstublieft een mail. We checken af en toe onze persoonlijke mailboxen gedurende deze periode.  Tot snel weer!

Werkgemeenschap aan zet op Walcheren

29-05-2018 |

De gemeenteraden van Vlissingen, Middelburg en Veere hebben onlangs ingestemd met het doorzetten van de ontwikkelingen van de Werkgemeenschap voor de jeugd in Walcheren. Daarmee komt de Werkgemeenschap Zorg voor Jeugd Walcheren naar een volgende fase in 2018. Broosz zal ook de zich ontluikende werkgemeenschap blijven ondersteunen bij het transformatie proces. In de werkgemeenschap participeren… Lees verder »

Gezocht: aanpakker met interesse voor organisatieontwikkeling!

Broosz heeft een vacature en is op zoek naar nieuwe collega met HBO/WO denk- en doeniveau, die in de rol van programmacoördinator onderdeel wil worden van het Broosz team voor vier dagen per week. Startdatum in overleg. Ben je een echte aanpakker en zoek je een inspirerende leeromgeving? Zoek je een innovatieve, creatieve en dynamische… Lees verder »

In Control? Event met Thijs Homan

17-05-2018 |

Graag nodigen wij je uit voor het boekevent dat wij samen met Thijs Homan, netwerkpartners en Broosz organiseren op 4 juli aanstaande. Thijs Homan zal zijn nieuwe boek getiteld ‘In control?’ presenteren (longlisted voor managementboek van het jaar en shortlisted voor OOA-boekenprijs). Thijs verzorgt een prikkelende lezing zoals alleen hij dat kan. Hij neemt je… Lees verder »

De Binnenkant van Nieuw Organiseren

21-03-2018 |

Benieuwd naar praktijkervaringen van professionals en leidinggevenden, die met nieuwe vormen van organiseren bezig zijn? Na de publicatie van Pionieren naar Nieuw Organiseren (2016) ziet met De Binnenkant van Nieuw Organiseren deel 2 het licht. Deze publicatie bevat een weerslag van de inzichten gedeeld en ontwikkeld in de Community of Practice Nieuw Organiseren. Dit leernetwerk… Lees verder »

Jeugdzorgplein op Rijnland Praktijk Festival!

04-03-2018 |

Op dinsdag 24 april 2018 vindt het Grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland plaats. Hèt festival waar vakmensen en andere praktijkbeoefenaren hun ervaringen, inzichten en werkwijzen met elkaar delen en elkaar inspireren om hun Rijnlandse praktijken vorm te geven. Op dit festival, dat wordt georganiseerd voor en door professionals uit de voorste linie organisaties vind… Lees verder »

In het nieuwe jaar borrelen met Broosz

21-12-2017 |

Op vrijdag 05 januari vanaf 16:30 luidt het team van Broosz het nieuwe jaar in. Dat doen we bij Café Stekker, onze buren in Arnhem op het Transformatorplein 8. Daar worden dan heerlijke outlet-speciaal biertjes en lekkere hapjes geserveerd. Vind je het leuk om met ons te delen voor welke opgave jij staat en welke… Lees verder »

Download de publicatie ‘Van Controle naar Dialoog’

18-12-2017 |

De afgelopen anderhalf jaar namen enkele Raden van Toezicht deel aan de Community of Practice Koplopers in Toezicht (RIBW Overijssel, Opella, Vincent van Gogh, Novadic Kentron, JP van den Bent, de Baalderborg Groep, Het Baken). Een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in samenwerking met Broosz. Doelstelling was om samen de humanisering van zorg… Lees verder »

Rijke inzichten voor gedreven vernieuwers

09-11-2017 |

Op 31 oktober sprak Jan Smit live met Thijs Homan tijdens het interactieve Webinar: Organisatieontwikkeling: ‘Wat gebeurt er nou eigenlijk echt?’. Dit in het kader van de Broosz Community of Practice Nieuw Organiseren. Het is nu mogelijk om dit webinar terug te kijken. Voor iedereen die bezig is met organisatievernieuwing een ‘must-see’. Waar spreekt Homan over?… Lees verder »

Broosz organiseert live webinar met Thijs Homan!

17-10-2017 |

Op 31 oktober 2017 van 20:00 tot 21:30 organiseert Broosz een live webinar “Organisatieontwikkeling: ‘wat gebeurt er nou eigenlijk echt?” met hoofdgast Thijs Homan, hoogleraar Implementation and Change Management, begeleid door Jan Smit, partner van Broosz. Dit in het kader van de Broosz Community of Practice Nieuw Organiseren. Ben jij bezig met Anders, Duurzaam, Slim of Nieuw… Lees verder »

Gezocht: Aanpakker met interesse voor organisatieontwikkeling!

27-09-2017 |

Ben jij geïnteresseerd in organisatieontwikkeling? En wil je een interessante bijbaan in een dynamische werkomgeving met gedreven collega’s? Dan is deze vacature misschien iets voor jou! Broosz is op zoek naar een student, stagiair, starter of jonge zelfstandige professional met HBO/WO denkniveau, die ons kan ondersteunen voor 12 uur per week. Broosz Wij geloven dat… Lees verder »

Kom naar Praktijkdag Nieuw Verantwoorden op 28/9!

28-08-2017 |

In samenwerking met Gemeente.nu organiseert Broosz op 28 september 2017 in Veenendaal voor de derde keer de praktijkdag Nieuw Verantwoorden als Motor voor de Transformatie in het sociaal domein. Kom ook naar deze interactieve dag! De transformatie in het sociaal domein laten slagen door nieuw verantwoorden? Als zorgaanbieder, welzijnsinstelling of sociaal team staat uw cliënt centraal en bent… Lees verder »

Bereikbaarheid Broosz in de zomervakantie!

11-07-2017 |

In verband met de zomervakantie is Broosz niet bereikbaar van maandag 17 juli tot woensdag 09 augustus 2017. Mocht u toch dringende vragen hebben stuur dan een mail. We checken af en toe onze mailbox gedurende deze periode. Klik hier voor onze contactgegevens. Fijne vakantie!

Broosz aanwezig op het Kennisfestival!

13-06-2017 |

Donderdag 15 juni a.s. staan Jan Smit & Georgette Kempink, partners van Broosz, op het podium van Het Grootste Kennisfestival van Nederland in Deventer. Met vier pioniers uit de Broosz Community of Practice Nieuw Organiseren betreden Jan en Georgette om 17:30 uur het podium. Titel is: ‘Ik kan het niet alleen!’ De pioniers Ingmar Kappers… Lees verder »

Vernieuw het Toezicht in Zorg & Welzijn: doe mee met de CoP!

04-05-2017 |

Doe mee en draag bij aan de Community of Practice Nieuw Toezicht in Zorg & Welzijn! Op 22 november 2017 is leernetwerk van start gegaan met o.a deelname vanuit de JP van den Bent Stichting, ASVZ, Gors, Stichting Ludgerus, Opella, Stichting Ela, Blijf Groep, Arona, De Schoor, Brabantzorg & Pleyade . De humanisering van de zorg-… Lees verder »

Dag van het Sociaal Domein!

13-04-2017 |

Op 11 mei a.s. organiseert Gemeente.nu het congres ‘De Dag van het Sociaal Domein’ in de Jaarbeurs Utrecht. Jan Smit, partner van Broosz, is dagvoorzitter en zal in de middag een workshop verzorgen over ‘De Werkgemeenschap als nieuwe sociale infrastructuur’. Op deze dag staat het zoeken naar innovatieve vormen van samenwerken en het versterken van… Lees verder »

Slow Management bestaat 10 jaar!

20-02-2017 |

Ben je geïnteresseerd in nieuwe vormen van organiseren en nieuwsgierig naar mensen die laten zien dat het anders kan? Of ben je op zoek naar verdieping gaandeweg het veranderproces dat je in gang hebt gezet? Laat je inspireren door het Slow Management Magazine dat dit jaar 10 jaar bestaat! Het jubileumnummer gaat over Koplopers, de… Lees verder »